Siitä puhettakaan mistä puute

20.10.2017 07.32
Annikaisa Knuutila


Turvablogi 1

Ei liene yllättävää, että Turva-nimisen vakuutusyhtiön toimitusjohtajan kanssa jutellessa puhutaan paljon turvallisuudesta. 

Yhä tärkeämpi aihe se onkin, koska uusia turvattomuuksia avautuu lähes päivittäin muun muassa digitalisoitumisen, tietoturvan, kyberuhkien ja fyysisten vaarojen, rikosten ja luonnonmullistusten suunnalta.

Turvan toimitusjohtaja Minna Metsälä nostaa esiin yksittäisen ihmisen näkökulman:
–Tulee älykoteja, uusia terveysratkaisuja, sote-uudistus… Näissä turvallisuuden tunteella on iso osa.

Mutta hetkinen… sote-uudistuksen tavoitteina on pidetty palvelujen yhdenvertaista saatavuutta ja valinnanvapautta. Mutta onko ajateltu, että oikeastaan yksi keskeinen tavoite olisi lisätä myös kansalaisten turvallisuuden tunnetta? Ja varmistaa, että muut tavoitteet tuottavat juuri sitä?

Varmistaa pitää myös muutoksista viestiminen niin, ettei kansalaisten turvattomuuden tunnetta ainakaan viestinnällä lisätä.

Lue Minna Metsälän ajatuksia turvallisuudesta ja johtamisesta Tampereen kauppakamarilehden lokakuun numerossa www.tampereenkauppakamarilehti.fi

Kirjoittaja on ajatuksia herättävien ajatusten ja hyvän ruuan viihdekäyttäjä, joka liikkuu myös huvikseen.


Ilves ja Posse hauskuuttavat tv-katsojia viikonloppuna

12.10.2017 14.41
Juha Koivunen

Posse 1


Olen runsaan puoli vuotta hoitanut jääkiekkoliigassa pelaavan Ilveksen viestintää. Aikaan on mahtunut monenlaisia tehtäviä, kuten hallituksen tiedotteita, taustayhtiön strategiaa, Kansi ja Areena -hanketta ja pelaaja- ja valmentajauutisia. Välillä on hauska tehdä myös viihteellisempää sisältöä, joka saa ihmiset nauramaan.

Tänäkin syksynä MTV:n lauantai-illoissa viihdyttää Duudsonien Posse-ohjelma. Tulevan viikonlopun jakson Suihkuralli-osiossa Ilves-kiekkoilijat kilpailevat Tapparan pelaajia vastaan. Leikkimielisen kisan ideana on soittaa ihmisten ovikelloja ja pyytää päästä heille suihkuun. Mitä useammin saa luvan ja mitä enemmän asunnon henkilöitä on samassa suihkussa, sitä enemmän oma joukkue saa pisteitä.

Moni katsoja varmasti ajattelee varmasti, että etukäteen on sovittu, kenen ovikelloa soitetaan. Kuvauksissa mukana olleena voin varmuudella kertoa, että näin ei ole. Kerrostalo ja rappukäytävät ovat täysin umpimähkään valitut. Yksinkertaisesti joukkueille arvotaan oma kerrostalo ja rappu, sitten kisa alkaa.

Nauhoitusten edetessä hämmästelen kilpailijoiden ja asukkaiden innostuneisuutta hommaa kohtaan. Myös tuotantoporukalla tuntuu olevan kuvauksissa hauskaa. Duudson-ryhmän luoma positiivinen ilmapiiri on rentoa ja mukaansatempaavaa. Kisan mallikas sujuminen kertoo paljon myös tamperelaisesta kiekkokulttuurista. Ilves ja Tappara kisaavat aina tosissaan, mutta rehdisti toisiaan kunnioittaen. Positiivinen henki välittyy myös Suihkurallin viestinnässä, kun ohjelman lähetysaika teeveessä lähestyy. Nostamme ennakkoon kuvin ja videoin tapahtumaa muun muassa sosiaalisessa mediassa. Tällaisen viestinnän suunnittelu ja tekeminen on oikeasti hauskaa ja vaihtelevaa.

Niin, en paljasta voittajaa etukäteen, se selviää vasta lauantaina Possessa.

#Ilves #Tappara #MTVPosse #Dudesons

 

Taloyhtiön kameravalvonta voi lipsahtaa salakatseluksi

05.10.2017 09.00
Jenni Satola

Kameravalvonta

Porraskäytävän seiniin ilmestyy töhry toisensa jälkeen, mutta asukkaat eivät onnistu näkemään, kuka taloyhtiön yhteisiä tiloja sotkee. Kasvavat siivouskustannukset jäävät siis osakkaiden maksettavaksi.
Alkaa tuntua houkuttelevalta narauttaa ilkivallantekijä valvontakameralla. Asia päätetään pitää hallituksen tietona, sillä saattaahan sotkija olla joku asukkaista. Kohta huomaamaton kamera jo tarkkaileekin katonrajasta porrashuonetta ja tallentaa kaiken näkemänsä. Seuraavan töhryn ilmestyttyä ei tarvitse kuin katsoa tallenteelta kuka seinää sotkee.
Niin helppoa – ja monellakin tapaa laitonta. Näin toimiva taloyhtiö tulee rikkoneeksi sekä rikoslakia että henkilötietolakia, ja voi hyvinkin joutua oikeuteen vastaamaan toiminnastaan.
Rikoslain mukaan kotirauhan suojaamassa paikassa – kuten rappukäytävässä – oikeudetta kuvaava taloyhtiö syyllistyy salakatseluun. Porrashuoneen kameravalvonta on sallittu vain silloin, kun taloyhtiö on saanut siihen henkilökohtaisen suostumuksen jokaiselta asukkaalta ja osakkaalta.
Tallentava kameravalvonta luo aina henkilörekisterin ja tekee taloyhtiöstä rekisterinpitäjän, jonka on toteutettava valvonta henkilötietolain mukaisesti. Tämä edellyttää selkeää toimintasuunnitelmaa, josta käy ilmi esimerkiksi kuka säilyttää, katsoo ja hävittää kuvatallenteet. Hän ei saa näyttää niitä ulkopuolisille.
Tallentavasta kameravalvonnasta on myös tiedotettava näkyvästi kiinteistöllä. Näin siinäkin tapauksessa, että kamera on sijoitettu muualle kuin kotirauhan suojaamaan paikkaan, esimerkiksi yhteiselle piha-alueelle, varastotiloihin tai jätekatokseen.
Taloyhtiön ei siis tule kiiruhtaa kamerakaupoille ennen kuin valvonnan tarve on pohdittu ja toteutus suunniteltu huolellisesti yhdessä asukkaiden, isännöitsijän ja mahdollisesti myös juristin kanssa. Näin valvonta ei vahingossakaan lipsahda salakatseluksi.

Palvelumme

Hybridiviestintä Effet palvelee sinua viestintätarpeissasi.

Vakuuta & vaikuta

Vakuuta printtimedialla. Aktivoi digimedialla. Vai päinvastoin? Tarkoitus sanelee välineet ja viestit.

Erotu

Miksi juuri sinun yrityksesi, eikä kilpailija? Kun brändi on kirkas, ei tarvitse selittää.

Kehitä

Resurssit käyttöön tehokkaasti. Uusia ideoita ja toimintamalleja. Suunnitelmallisuutta ja asianhallintaa.

Näytä

Kun kuva kertoo kaiken.
Kun sanat eivät riitä.
Kun look & feel ratkaisee.

Copyright © Effet. Kaikki oikeudet pidätetään.

Brändi- ja verkkoilme: Daddy Finland Oy • Tekninen toteutus: JJ-Net Group Oy.