Muutoksissa kuin kotonaan

Klo 09.00 | 29.11.2017
TAMPEREEN KAUPPAKAMARILEHTI JOULUKUU 2017. Huurre Group Oy:n konsernijohtajan J.T. Bergqvistin ajankäytöstä kilpailevat tänä syksynä kaksi poikkeuksellisen isoa tehtävää, Huurteen teknologialoikan johtaminen sekä työskentely Tampereen korkeakoulusäätiön hallituksessa.

 JT Bergqvist-Effet


– Tampere3 on hankkeena kiehtova. Uusi Tampereen yliopisto tarjoaa opiskelijoille monitieteisiä ja risteäviä opintopolkuja. Pirkanmaan talousalue ja koko Suomi hyötyvät, ja elinkeinoelämän ja korkeakouluyhteisön siteet vahvistuvat entisestään. Kiinnostavuutta lisää, että uraauurtavan tutkimuksen ja ylimmän koulutuksen yliopistoyksikkö saa rinnalleen soveltamiseen erikoistuneen ammattikorkeakoulun.

– Syntyvän yhteisön on myös kehityttävä hyvin kansainväliseksi. Huippututkimusta ei voi tehdä, ei säilyä koulutuskärjessä tai tarjota ainulaatuista soveltamisosaamista verkottumatta kansainvälisesti.

Bergqvist kertoo seuranneensa keskustelua ja kirjoittelua Tampere3:sta jo ennen hallitusjäsenyyttään.

– Olen pitänyt hankkeen ideaa hienona. Ensinnäkin korkeakoulujen ja yliopistojen hajaannus on tässä maassa melkoinen. Näin pieneen maahan nähden meillä on paljon yliopistoja, mistä seuraa, että tutkimuksen ja opetuksen voimavarojen keskittäminen on ollut hankalaa.

– Toiseksi tarvitsemme lisää vuoropuhelua elinkeinoelämän ja sivistyksen välille. Oman näkemykseni mukaan molemmat tarvitsevat toisiaan kehittyäkseen. Ilman elinkeinoelämää ei ole sivistyksen rahoitusta ja ilman sivistyksen liikettä eteenpäin tukehtuu elinkeinoelämä.

LUE LISÄÄ www.tampereenkauppakamarilehti.fi

Twitter

Effetin twiittauksia

Palvelumme

Hybridiviestintä Effet palvelee sinua viestintätarpeissasi.

Vakuuta & vaikuta

Vakuuta printtimedialla. Aktivoi digimedialla. Vai päinvastoin? Tarkoitus sanelee välineet ja viestit.

Erotu

Miksi juuri sinun yrityksesi, eikä kilpailija? Kun brändi on kirkas, ei tarvitse selittää.

Kehitä

Resurssit käyttöön tehokkaasti. Uusia ideoita ja toimintamalleja. Suunnitelmallisuutta ja asianhallintaa.

Näytä

Kun kuva kertoo kaiken.
Kun sanat eivät riitä.
Kun look & feel ratkaisee.

Copyright © Effet. Kaikki oikeudet pidätetään.

Brändi- ja verkkoilme: Daddy Finland Oy • Tekninen toteutus: JJ-Net Group Oy.