Tammervoima – energiaa roskapusseista

Klo 11.30 | 25.09.2015
ROSKALEHTI 2015. Pirkanmaan Jätehuollon ja Tampereen Sähkölaitoksen yhteisen hyötyvoimalan rakennustyöt alkavat olla valmiina. Vuoden 2016 alussa astuu voimaan orgaanisen jätteen kaatopaikkarajoitus ja hyötyvoimala käynnistyy. Ne sekajätteet, jotka päätyivät aiemmin kaatopaikalle, tuottavat pian lämpöä ja sähköä koteihin.

Pirkanmaan Jätehuollon Roskalehti 2015 esittelee Tammervoiman poikkileikkauksen, joka havainnollistaa, miten roskapussit muuttuvat uudessa hyötyvoimalassa kaukolämmöksi ja sähköksi.

Tammervoiman ansiosta jätteiden aiheuttama ilmastokuormitus pienenee jopa 115 000 hiilidioksiditonnia vuodessa. Ympäristöhaitat vähenevät, kun sekajäte ei enää päädy kaatopaikalle tuottamaan metaania. Myös osa vanhoilta loppusijoitusalueilta muodostuvasta kaasusta ohjataan Tammervoimaan hyödynnettäväksi.

Voimala alittaa 
tiukat lupa-ehdot

Tammervoima käsittelee vuosittain 150 000 tonnia sekajätettä ja tuottaa 310 GWh kaukolämpöä ja 90 GWh sähköä. Siitä tulee Tampereen Sähkölaitoksen vähäpäästöisin voimalaitos uuden teknologian, mutta myös polttoaineen ansiosta.

– Kokonaispäästömme vähenevät lähes kymmenen prosenttia, kun voimme korvata fossiilisia polttoaineita yhdyskuntajätteillä. Lisäksi lähienergia vähentää riippuvuuttamme tuontipolttoaineista, Tampereen Sähkölaitoksen kehitysjohtaja Mika Pekkinen luettelee hyötyvoimalan etuja.

Päästörajat ovat merkittävästi tiukemmat kuin tavanomaisilla voimalaitoksilla, mutta Tammervoima tulee alittamaan ne selvästi.

– Kehittyneen teknologian ansiosta päästöt jäävät noin kymmenesosaan tiukoista lupa-arvoista, Pekkinen kertoo.


Hybridiviestintä Effet vastaa Roskalehden sisällöntuotannosta ja taitosta. Syyskuussa 2015 ilmestynyt Pirkanmaan Jätehuollon tiedotuslehti jaetaan 256 000 talouteen. Voit lukea lehden myös täällä.

Twitter

Effetin twiittauksia

Palvelumme

Hybridiviestintä Effet palvelee sinua viestintätarpeissasi.

Vakuuta & vaikuta

Vakuuta printtimedialla. Aktivoi digimedialla. Vai päinvastoin? Tarkoitus sanelee välineet ja viestit.

Erotu

Miksi juuri sinun yrityksesi, eikä kilpailija? Kun brändi on kirkas, ei tarvitse selittää.

Kehitä

Resurssit käyttöön tehokkaasti. Uusia ideoita ja toimintamalleja. Suunnitelmallisuutta ja asianhallintaa.

Näytä

Kun kuva kertoo kaiken.
Kun sanat eivät riitä.
Kun look & feel ratkaisee.

Copyright © Effet. Kaikki oikeudet pidätetään.

Brändi- ja verkkoilme: Daddy Finland Oy • Tekninen toteutus: JJ-Net Group Oy.