Hyvinkään asuntotuotanto reippaassa kasvussa

Klo 10.57 | 01.03.2014
Hyvinkäällä on vuosittain valmistunut keskimäärin 250 asuntoa. Vuonna 2013 luku hyppäsi 360:een ja lisää piristystä on luvassa, kun uusi Hangonsillan asuinalue alkaa rakentua osaksi Hyvinkään keskustaa.

Asuntomessuvuosi 2013 oli Hyvinkäällä menestyksekäs ja toi kaivattua vauhtia rakentamiseen. Kaupunkiin valmistui peräti 360 asuntoa, joista noin kolmasosa on omakotitaloja ja loput yhtiömuotoisia asuntoja.

– Hyvinkään väestönkasvu oli vuosina 2011 ja 2012 vain noin 0,1 prosenttia vuodessa, mutta viime vuonna tilanne muuttui täysin. Vuosi 2013 oli väestönkasvun suhteen poikkeuksellisen voimakas ja kaupungin väkiluku kasvoi peräti 1,3 prosenttia eli 599 henkilöllä. Kasvun ennakoidaan jatkuvan keskimäärin 0,8 prosentin vuosivauhdilla, Hyvinkään kaupungingeodeetti Marko Kankare kertoo.

Asuntotuotanto on kasvanut myös viime vuosina tehdyn ison kaupunkikuvallisen uudistuksen ansiosta. Hyvinkää sai aivan uuden keskustamiljöön, kun kaupungintalo, paloasema ja joukko muita kiinteistöjä purettiin, ja tilalle rakennettiin iso kauppakeskus Willa sekä uusia asuinkerrostaloja.

Kerrostalorakentaminen
keskittyy Hangonsiltaan

Hyvinkäältä yhtiömuotoista kotia etsivät haluavat pääsääntöisesti muuttaa keskustaan. Se sopii kaupungille, jonka tavoitteena on jatkaa kaupunkirakenteen tiivistämistä.

– Keskustan tärkein asuinrakentamiskohde on nyt Tehtaankulma ja jatkossa Hangonsillan alue, Marko Kankare esittelee suunnitelmia.

Pääradan länsipuolen vanha ratapiha muuttuu lähivuosina keskustamaiseksi Hangonsillan asuinalueeksi. Rakentaminen alkanee vuonna 2016 ja suunnitteilla on noin 1 000–1 200 asuntoa.

Vanha kenkätehtaan kiinteistö säilyy kaupunkikuvallisesti tärkeänä osana kokonaisuutta. Alueelle suunnitellaan myös liikerakennuksia sekä uutta keskuslukiota.

Oheinen havainnekuva Hangonsillasta on Hyvinkään kaupungin ja Arkkitehtitoimisto Petri Rouhiaisen laatima.


Koko juttu on luettavissa Hyvinkään-Riihimäen-Mäntsälän kiinteistöyhdistyksen julkaiseman Hyvinkään-Riihimäen-Mäntsälän Kiinteistöviestin numerosta 1/2014. Hybridiviestintä Effet vastaa lehden sisällöntuotannosta ja ulkoasusta.

Twitter

Effetin twiittauksia

Palvelumme

Hybridiviestintä Effet palvelee sinua viestintätarpeissasi.

Vakuuta & vaikuta

Vakuuta printtimedialla. Aktivoi digimedialla. Vai päinvastoin? Tarkoitus sanelee välineet ja viestit.

Erotu

Miksi juuri sinun yrityksesi, eikä kilpailija? Kun brändi on kirkas, ei tarvitse selittää.

Kehitä

Resurssit käyttöön tehokkaasti. Uusia ideoita ja toimintamalleja. Suunnitelmallisuutta ja asianhallintaa.

Näytä

Kun kuva kertoo kaiken.
Kun sanat eivät riitä.
Kun look & feel ratkaisee.

Copyright © Effet. Kaikki oikeudet pidätetään.

Brändi- ja verkkoilme: Daddy Finland Oy • Tekninen toteutus: JJ-Net Group Oy.