LTO voi puolittaa taloyhtiön energiakulut

Klo 15.21 | 03.02.2014

Poistoilman lämmön talteenottojärjestemän (LTO) asentaminen voi olla taloyhtiölle erittäin kannattava investointi.

Lounais-Suomen Kiinteistöviesti vieraili turkulaisessa As Oy Puutarhakatu 11–13:ssa, jossa hyödyt alkoivat karttua heti, kun järjestelmä otettiin käyttöön syksyllä 2013. Taloyhtiö on LTO-investointien edelläkävijä, sillä tiettävästi yhtä laajaa laitteistoasennusta ei aiemmin ole Suomessa tehty.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Sam Sjöberg (kuvassa vasemmalla) ja kiinteistönhoitaja Veikko Toivonen arvioivat, että lämmityksen energiamaksu putoaa tänä vuonna lähes puoleen aiemmasta, ja että investointi maksaa itsensä alle viidessä vuodessa.

– Olemme laskeneet, että heti ensimmäisenä vuonna järjestelmä säästää meille yli 50 000 euroa. Kun investointi on maksettu 2017, vuosisäästö on 105 000 euroa ja energiakulut ovat pudonneet puoleen verrattuna aikaan, jolloin LTO-järjestelmää ei ollut, Sjöberg sanoo.

– Meidän tyyppisessä kiinteistössä, lattialämmityskohteessa, on suorastaan hallituksen velvollisuus selvittää LTO-investoinnin mahdollisuus.

Asukkaille remonttivaihe ei näkynyt lyhyitä käyttövesikatkoksia lukuun ottamatta. Myös asumiskulut pysyivät kurissa. Noin 60-neliöiselle asunnolle laskettiin laitteiston hinnaksi tuhat euroa.


Koko juttu on luettavissa Varsinais-Suomen, Rauman ja Satakunnan kiinteistöyhdistysten julkaiseman Lounais-Suomen Kiinteistöviestin numerosta 1/2014. Hybridiviestintä Effet vastaa lehden sisällöntuotannosta ja ulkoasusta.

Twitter

Effetin twiittauksia

Palvelumme

Hybridiviestintä Effet palvelee sinua viestintätarpeissasi.

Vakuuta & vaikuta

Vakuuta printtimedialla. Aktivoi digimedialla. Vai päinvastoin? Tarkoitus sanelee välineet ja viestit.

Erotu

Miksi juuri sinun yrityksesi, eikä kilpailija? Kun brändi on kirkas, ei tarvitse selittää.

Kehitä

Resurssit käyttöön tehokkaasti. Uusia ideoita ja toimintamalleja. Suunnitelmallisuutta ja asianhallintaa.

Näytä

Kun kuva kertoo kaiken.
Kun sanat eivät riitä.
Kun look & feel ratkaisee.

Copyright © Effet. Kaikki oikeudet pidätetään.

Brändi- ja verkkoilme: Daddy Finland Oy • Tekninen toteutus: JJ-Net Group Oy.