Vuoreksen Isokuusi rakentuu puusta

Klo 12.15 | 01.09.2014

Puukerrostalot löysivät markkinaraon kotimaisuudella, laadulla, nopealla rakentamisvauhdilla sekä persoonallisilla kodeilla, kertoo Pirkanmaan Kiinteistöviesti 3/2014.

Puurakentamisen osuus kerrostalorakentamisesta on tänä vuonna viisi ja ensi vuonna kymmenen prosenttia. Lisävauhtia on tuonut palomääräysten muutos: nyt voidaan rakentaa jopa kahdeksankerroksisia puurakenteisia kerrostaloja.

Puurakentamista
tutkitaan Isokuusessa

Yksi suurimmista puurakennuskohteista tulee Vuoreksen Isokuusen alueelle, jonne suunnitellaan noin tuhatta asuntoa. Isokuusi on samalla myös valtakunnallinen living lab, jossa tutkitaan puurakentamisen mahdollisuuksia.

– Isokuusen kerrostalot, pientalot, koulu ja päiväkoti tulevat olemaan puurakennuksia. Ajoneuvosiltakin toteutetaan puisena ja puuta käytetään myös piha- ja ympäristörakentamisessa, Vuoreksen projektijohtaja Pertti Tamminen kertoo.

Oheisessa havainnekuvassa näkyy Isokuusen kortteli, jonka toteuttavat NCC ja Puusta Innovations.

Työmaa-aika
lyheni selvästi

Suomessa jo rakennetut puukerrostalot ovat olleet kustannuksiltaan jopa edullisempia kuin vastaavat perinteiset kerrostalot. Kustannussäästöjä saadaan työmaa-aikaa lyhentävällä tilaelementtirakentamisella. Nopeimmillaan kuusikerroksisen asuinkerrostalon työmaan läpimenoaika on vain kaksi kuukautta.

– Hintakilpailukyky perustuu rakentamisen laatuun, säänsuojassa rakentamiseen ja nopeaan, esivalmistettuun teolliseen rakentamistapaan. Tilaelementteihin integroidaan jo tehtaalla ikkunat, kalusteet ja lvis-tekniikka, työ- ja elinkeinoministeriön kehittämispäällikkö Markku Karjalainen kertoo.

Puukerrostalojen rakennuttajat eivät kuitenkaan halua profiloitua halpojen kotien valmistajiksi. Hankkeissa suositaan innovatiivista arkkitehtuuria, joka houkuttelee laadukkaasta asumisesta kiinnostunutta asiakaskuntaa.


Hybridiviestintä Effet vastaa Kiinteistöliitto Pirkanmaa ry:n julkaiseman Pirkanmaan Kiinteistöviestin sisällöntuotannosta ja ulkoasusta.

Twitter

Effetin twiittauksia

Palvelumme

Hybridiviestintä Effet palvelee sinua viestintätarpeissasi.

Vakuuta & vaikuta

Vakuuta printtimedialla. Aktivoi digimedialla. Vai päinvastoin? Tarkoitus sanelee välineet ja viestit.

Erotu

Miksi juuri sinun yrityksesi, eikä kilpailija? Kun brändi on kirkas, ei tarvitse selittää.

Kehitä

Resurssit käyttöön tehokkaasti. Uusia ideoita ja toimintamalleja. Suunnitelmallisuutta ja asianhallintaa.

Näytä

Kun kuva kertoo kaiken.
Kun sanat eivät riitä.
Kun look & feel ratkaisee.

Copyright © Effet. Kaikki oikeudet pidätetään.

Brändi- ja verkkoilme: Daddy Finland Oy • Tekninen toteutus: JJ-Net Group Oy.