Tavarat kiertoon: pulkasta yrttipenkki

Klo 12.08 | 03.06.2014

Pirkanmaan Jätehuollon Roskalehti 2014 kannustaa vähentämään kotitalouksissa syntyvän jätteen määrää. Usein turhaksi käyneelle tai jopa rikkinäiselle tavaralle löytyy kaatopaikkaa parempi osoite.

Pirkanmaan Marttojen puutarhaneuvoja Heidi Ovaska (kuvassa) kierrättää rojuista käteviä istutusalustoja. Hän on tehnyt yrtti- ja salaattipenkin rikkinäiseen pulkkaan, jonka voi hellepäivinä helposti vetää varjoon.

– Kuluneet kengät ovat hauskoja yrttiruukkuja ja lasten mielestä vanha akvaario on kiva viljelyastia, sillä siitä näkee kuinka juuret kasvavat.

Ammattiraivaaja Tuula Lahtinen kertoo miten ja missä turhat tavarat saa parhaiten kiertoon. Hän antaa myös vinkkejä kodin tavarakaaoksen kesyttämiseen.

Ruuantähteet pyttipannuun

Ekokumppaneiden Harri Helin kannustaa ostamaan sekä ruokaa että tavaroita vain tarpeen mukaan.

– Kun kätesi hamuaa kohti kaupan hyllyä, laita käsi taskuun ja mieti tarkasti, tarvitsetko haluamaasi ostosta. Se on suurin ympäristöteko, Helin sanoo.

Roskalehti muistuttaa, että oli ruokana mitä tahansa, niin lautaselle päätyessään se on jo aiheuttanut isot ympäristövaikutukset. Kaikki ruoka on kasvatettu, valmistettu ja kuljetettu. Ruuantähteet eivät siis kuulu jäteastiaan, vaan mieluummin vaikkapa pitsaan tai pyttipannuun.

Hybridiviestintä Effet vastaa Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n julkaiseman Roskalehden sisällöntuotannosta ja ulkoasusta. Lehden jakelulevikki on 250 000 kappaletta. Voit tutustua Roskalehteen tarkemmin täällä.

Twitter

Effetin twiittauksia

Palvelumme

Hybridiviestintä Effet palvelee sinua viestintätarpeissasi.

Vakuuta & vaikuta

Vakuuta printtimedialla. Aktivoi digimedialla. Vai päinvastoin? Tarkoitus sanelee välineet ja viestit.

Erotu

Miksi juuri sinun yrityksesi, eikä kilpailija? Kun brändi on kirkas, ei tarvitse selittää.

Kehitä

Resurssit käyttöön tehokkaasti. Uusia ideoita ja toimintamalleja. Suunnitelmallisuutta ja asianhallintaa.

Näytä

Kun kuva kertoo kaiken.
Kun sanat eivät riitä.
Kun look & feel ratkaisee.

Copyright © Effet. Kaikki oikeudet pidätetään.

Brändi- ja verkkoilme: Daddy Finland Oy • Tekninen toteutus: JJ-Net Group Oy.