Suunnittelupöydältä versoo viihtyisiä pihoja

Klo 10.42 | 10.12.2016
LÄNSIKONTU 2/2016. Lumihiutaleet leijailevat ulkona, mutta Lännen Viherpalveluiden väellä ovat ajatukset jo tulevassa kesässä. Hortonomit ja puutarhurit ideoivat pihauudistuksia ja tekevät vihersuunnitelmia, valitsevat leikkivälineitä ja miettivät kasvivalintoja. He suunnittelevat vankalla ammattitaidolla niin yksittäisen kukkapenkin kuin taloyhtiön koko piha-alueen.

Suunnittelutyö tehdään keskellä kaamosta, sillä kevät ja kesä menevät ulkona pihoja toteuttaessa ja hoitaessa. Siksi kesän vihersuunnitelmat kannattaa tilata hyvissä ajoin, mieluiten jo edellisen vuoden puolella.

Lännen Viherpalvelut on erikoistunut isojen asuinkiinteistöpihojen suunnitteluun, ja siihen talosta löytyykin vahvaa ammattitaitoa. Taloyhtiöiden pihoista osataan tehdä toimivia, viihtyisiä, turvallisia – ja kustannustehokkaita.

– Koska hoidamme kasveja ja pihoja itse, leikkaamme nurmikot ja auraamme lumet, niin meillä todella ymmärretään ylläpidon merkitys. Osaamme suunnitella järkeviä pihoja, joiden hoito ei ole hankalaa ja kallista, viherpalvelupäällikkö Kaisa Koskelin lupaa.

Järkevä ei kuitenkaan tarkoita tylsää. Kannattaa hyödyntää Viherpalveluiden hortonomien ja puutarhureiden ammattitaitoa sekä luovuutta yksilöllisempienkin ratkaisujen löytämiseksi. Taloyhtiön pihassa ei tarvitse tyytyä perinteiseen nurmikko, angervo ja aronia -linjaan.

Ammattimaista
viheraluesuunnittelua

Taloyhtiön tulisi aina valita pihauudistuksensa suunnittelijaksi maisemasuunnittelun ammattilainen. Silloin pihan hoito huomioidaan jo suunnitteluvaiheessa.

– Tällä hetkellä pihoja saavat suunnitella sellaisetkin henkilöt, jotka eivät ole opiskelleet viheralaa. Epäpätevän suunnittelun vuoksi pihan kasvillisuus voi olla hyvin yksipuolista tai kasvit saatetaan istuttaa vääriin paikkoihin. Liian suuriksi kasvavia puita ja pensaita joudutaan leikkaamaan niin paljon, että kasvit kärsivät.

– Yleinen ongelma on, että pihassa ei ole yhtenäisiä nurmialueita, vaan nurmikot ovat pieninä palasina siellä täällä. Se vaikeuttaa pihan hoitotyötä ja tuo kiinteistölle ylimääräisiä kustannuksia.

Kaisa Koskelin toimii Maisemasuunnittelijat ry:n varapuheenjohtajana ja on mukana työryhmässä, joka laatii maisemasuunnittelijan FISE-asiantuntijapätevyyttä.

– Sen myötä yhä useamman pihan suunnittelee tämän alan ammattilainen, hän toteaa tyytyväisenä.


Juttu on julkaistu Länsikonnun numerossa 2/2016. Länsikontu on Lännen Palveluyhtiöt Oy:n asiakaslehti, jonka sisällöntuotannosta ja ulkoasusta vastaa Hybridiviestintä Effet. Voit tutustua lehteen täällä.

Twitter

Effetin twiittauksia

Palvelumme

Hybridiviestintä Effet palvelee sinua viestintätarpeissasi.

Vakuuta & vaikuta

Vakuuta printtimedialla. Aktivoi digimedialla. Vai päinvastoin? Tarkoitus sanelee välineet ja viestit.

Erotu

Miksi juuri sinun yrityksesi, eikä kilpailija? Kun brändi on kirkas, ei tarvitse selittää.

Kehitä

Resurssit käyttöön tehokkaasti. Uusia ideoita ja toimintamalleja. Suunnitelmallisuutta ja asianhallintaa.

Näytä

Kun kuva kertoo kaiken.
Kun sanat eivät riitä.
Kun look & feel ratkaisee.

Copyright © Effet. Kaikki oikeudet pidätetään.

Brändi- ja verkkoilme: Daddy Finland Oy • Tekninen toteutus: JJ-Net Group Oy.