Klingendahlin talotekniikka uudistuu

Klo 14.47 | 19.05.2016
PIRKANMAAN KIINTEISTÖVIESTI TOUKOKUU 2016. Klingendahlin entinen verkatehdas Tampereen Hämeenpuistossa on jälleen historiallisessa muutoksessa. Arvokiinteistössä on meneillään runsaan vuoden kestävä peruskorjaus, jonka aikana tehdään taloteknisiä uudistuksia viiden miljoonan euron arvosta.

Peruskorjaus koskee Kiinteistö Oy Tampereen Klingendahlin hallitsemaa toimisto-osaa, jossa työskentelee 500 ihmistä noin 70 yrityksessä. 

Kiinteistön kaikki ilmanvaihtokoneet uusitaan ja ilmanvaihto varustetaan tuloilman viilennyksellä ja lämmön talteenotolla. Kiinteistöön rakennetaan jäähdytysjärjestelmän runkoverkko, johon osakkaat voivat liittyä erillishinnalla. Lämmönvaihtimet uusitaan ja lämmitysverkosto tasapainotetaan.

– Peruskorjauksen hinta on nelinkertainen kiinteistöyhtiön liikevaihtoon verrattuna. Rohkea investointi katsottiin kuitenkin tarpeelliseksi, jotta kiinteistön elinkaari varmistetaan ja arvo säilytetään, KOY Tampereen Klingendahlin toimitusjohtaja Mikko Niskanen sanoo.

Isolla hankkeella on myönteisiä taloudellisia ja työllisyysvaikutuksia Tampereen kaupunkiseudulle. Se antaa esimerkiksi työtä 40–60 rakennusalan ammattilaiselle yli vuoden ajaksi.

Laitteet olivat
elinkaarensa päässä

Teollisuustiloina vuoteen 1978 asti ollut Klingendahl muutettiin nykyiseen toimisto- ja asuinkäyttöön 1984–1987. Nyt meneillään oleva peruskorjaus on kiinteistöyhtiön kolmas iso saneeraus runsaan kymmenen vuoden sisällä. Päätavoite on teknisesti ajanmukainen kiinteistö.

– Laitteet olivat tulleet teknisen käyttöikänsä päähän ja nykyaikaisissa toimitiloissa on oltava myös jäähdytys. Jokainen kesällä Klingendahlissa työskennellyt tietää, minkälaisiin lukemiin lämpö vanhassa kivitalossa voi nousta. Kiinteistö liitetään Tampereen Sähkölaitoksen kaukokylmäverkostoon

Parhaillaan rakennettava automaatiojärjestelmä sisältää peräti tuhat valvontapistettä. Niiden avulla kerätään ajantasaista tietoa ilmastoinnista, lämpötilasta, jäähdytyksestä, vedenkulutuksesta sekä koneiden ja laitteiden käynnistä.

Viestinnällä
on tärkeä rooli

Työmaan arjen sujumisessa Niskasen mukaan ratkaisee työmaajohdon kokemus sekä osaaminen palveluhankinnassa. Erityistä huomiota on suunnattu myös viestintään.

– Kun tiedonvälitys jää korjaushankkeissa yleensä vähälle huomiolle, Klingendahlissa viestinnän rooli mietittiin erikseen ja toteutusvastuu annettiin ammattilaisille, hän sanoo.

Pääurakoitsijan eli Rakennusliike KP Kuoppamäki Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Kuoppamäki pitää tilojen käyttäjille suunnattua säännöllistä viestintää ratkaisevan tärkeänä.

– Ammattimainen ja tarvittaessa nopeasti reagoiva viestintä on selvästi purkanut pääurakoitsijan työkuormaa.

Klingendahlin työmaamestari Risto Birkman vahvistaa asian.

– Koskaan aiemmin eivät puhelimet ole soineet työmaalla näin vähän. Se antaa rauhaa keskittyä työmaan eteenpäin viemiseen.


Koko juttu on luettavissa Kiinteistöliitto Pirkanmaa ry:n julkaiseman Pirkanmaan Kiinteistöviestin numerosta 2/2016. Hybridiviestintä Effet vastaa lehden sisällöntuotannosta ja ulkoasusta.

Twitter

Effetin twiittauksia

Palvelumme

Hybridiviestintä Effet palvelee sinua viestintätarpeissasi.

Vakuuta & vaikuta

Vakuuta printtimedialla. Aktivoi digimedialla. Vai päinvastoin? Tarkoitus sanelee välineet ja viestit.

Erotu

Miksi juuri sinun yrityksesi, eikä kilpailija? Kun brändi on kirkas, ei tarvitse selittää.

Kehitä

Resurssit käyttöön tehokkaasti. Uusia ideoita ja toimintamalleja. Suunnitelmallisuutta ja asianhallintaa.

Näytä

Kun kuva kertoo kaiken.
Kun sanat eivät riitä.
Kun look & feel ratkaisee.

Copyright © Effet. Kaikki oikeudet pidätetään.

Brändi- ja verkkoilme: Daddy Finland Oy • Tekninen toteutus: JJ-Net Group Oy.