Kuurosokeiden kerrostalo rakentuu Hervantaan

Klo 14.32 | 18.01.2016
ASUKASVIESTI TAMMIKUU 2016. Tampereen suurin vuokranantaja, VTS-kodit, rakennuttaa Hervantaan kuurosokeille ja viittomakielisille asukkaille tarkoitetun kerrostalon. Hanke on herättänyt valtakunnallista kiinnostusta ja asuntohakemuksia odotetaan myös Pirkanmaan ulkopuolelta.

Virtainpolku nelosen tontin kalliolouhinta alkoi 7. tammikuuta komealla pamauksella. Ensimmäisen räjäytyksen latasi naapurissa sijaitsevan Kuurosokeiden Toimintakeskuksen apumies Ari Kääpä.

Räjähteiden lisäksi myös pakkanen paukkui kipakasti, mutta siitä huolimatta paikalle oli kokoontunut mukavasti yleisöä ja toimittajia. Kuurosokeiden asuintalon rakennustöiden alkaminen oli valtakunnallinen mediatapahtuma, sillä kohde on ainutlaatuinen koko Suomessa. Sen suunnittelussa on tarkoin huomioitu kuurosokeiden erityistarpeet asuinympäristönsä hahmottamiseksi.

Alkuvuodesta 2017 valmistuvaan kiinteistöön tulee 19 vuokra-asuntoa, 15 tehostetun palveluasumisen asuntoa sekä 11-paikkainen tehostetun palveluasumisen ryhmäkoti. Lisäksi asukkaiden käytössä on yhteistiloja sekä asumista tukevia palveluja. Ne tarjotaan sekä suomeksi, viittomakielellä että taktiilisti viitottuna.

Rakennuksen omistaa ja rakennuttaa VTS-kodit ja palvelut tuottaa Suomen Kuurosokeat ry. Hanke on saanut ARA:n avustuksen erityisryhmien asunto-olojen parantamiseen.

Muuttajia tulee
kauempaakin

Uudisrakennus kohoaa aivan Kuurosokeiden Toimintakeskuksen naapuriin.

– Myös vanhat tilat jäävät käyttöömme ja ne saneerataan. Uudisrakennus on herättänyt paljon kiinnostusta ja asuntohakemuksia tuleekin varmasti myös Pirkanmaan ulkopuolelta, Suomen Kuurosokeat ry:n kuntoutumis- ja asumispalvelujohtaja Risto Hoikkanen kertoo. 

Hybridiviestintä Effet vastaa VTS-kotien Asukasviestin ulkoasusta ja sisällöntuotannosta. Voit lukea lehden täällä.

Twitter

Effetin twiittauksia

Palvelumme

Hybridiviestintä Effet palvelee sinua viestintätarpeissasi.

Vakuuta & vaikuta

Vakuuta printtimedialla. Aktivoi digimedialla. Vai päinvastoin? Tarkoitus sanelee välineet ja viestit.

Erotu

Miksi juuri sinun yrityksesi, eikä kilpailija? Kun brändi on kirkas, ei tarvitse selittää.

Kehitä

Resurssit käyttöön tehokkaasti. Uusia ideoita ja toimintamalleja. Suunnitelmallisuutta ja asianhallintaa.

Näytä

Kun kuva kertoo kaiken.
Kun sanat eivät riitä.
Kun look & feel ratkaisee.

Copyright © Effet. Kaikki oikeudet pidätetään.

Brändi- ja verkkoilme: Daddy Finland Oy • Tekninen toteutus: JJ-Net Group Oy.