Taloyhtiöt saavat maksuttoman lasin- ja metallinkeräyksen

Klo 14.10 | 11.12.2015
PIRKANMAAN KIINTEISTÖVIESTI MARRASKUU 2015. Pirkanmaan Jätehuollosta kuuluu hyviä uutisia: Jätemaksut alenevat ja taloyhtiöt saavat maksuttoman lasin- ja metallinkeräyksen.

Tammervoiman hyötyvoimala alkaa vuoden 2016 alusta tuottaa sekajätteistä sähköä ja kaukolämpöä. Onkin yhä tärkeämpää, että hyötyjätteet saadaan materiaalikiertoon, sillä metalli ja lasi eivät tuota energiaa, vaan kuormittavat voimalaa aivan turhaan. Sen sijaan oikein lajiteltuna ne kiertävät uusien tuotteiden raaka-aineeksi.

– Olemme määrätietoisesti rakentaneet materiaalivirtojen hallintaan perustuvaa jätehuoltojärjestelmää, jossa omistajakuntiemme 430 000 asukasta ovat tärkeässä roolissa. Ilman innokkaita lajittelijoita järjestelmä ei toimisi, Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Harri Kallio muistuttaa.

Ahkera lajittelu
pienentää jätekuluja

Pirkanmaan Jätehuolto haluaa tehdä hyötyjätteiden lajittelusta entistä houkuttelevampaa. Siksi yhtiö tarjoaa biojätekeräyksessä mukana oleville taloyhtiöille lasin- ja metallinkeräysastiat sekä niiden tyhjennykset. Oletuksena on, että yhä useampi asukas lajittelee hyötyjätteet, jos niitä ei tarvitse kuljettaa kotipihaa kauemmaksi. Ahkera lajittelu on myös taloyhtiön etu, sillä mitä vähemmän jätettä päätyy sekajäteastiaan, sen edullisemmaksi kiinteistön jätehuolto tulee.

Mutta minne uudet jäteastiat sijoitetaan, jos jätepisteessä on jo nyt ahdasta?

– Neuvontamme auttaa mitoittamaan oikein taloyhtiön kaikkien astioiden koon, määrän ja tyhjennysvälin, ja samalla tulee optimoitua myös kiinteistön jätehuollon hinta, Harri Kallio sanoo.

Yksi vaihtoehto on tilata yhteiset lasin- ja metallinkeräysastiat naapurikiinteistön kanssa.

Jätemaksut pienenevät

Vuosi 2016 tuo muitakin hyviä uutisia. Suurin osa jäteastioiden tyhjennyshinnoista laskee, eivätkä maksut nouse missään kunnassa.

Hintojen laskuun on useampia syitä. Pirkanmaan jätekuljetuksiin on saatu keskitetyllä kilpailutuksella tehokas logistiikka ja sen tuoma kustannushyöty on siirtynyt suoraan asukkaille.

Lisäksi yhtiö on tehnyt pitkäjänteisiä jätteenkäsittelyinvestointeja, joista suurin on Tarastenjärvelle valmistuva Tammervoiman hyötyvoimala. Vuoden vaihteessa alkava sekajätteiden energiahyödyntäminen pitää jätteiden käsittelykustannukset kohtuullisina.


Koko juttu on luettavissa Kiinteistöliitto Pirkanmaa ry:n julkaiseman Pirkanmaan Kiinteistöviestin numerosta 3/2015. Hybridiviestintä Effet vastaa lehden sisällöntuotannosta ja ulkoasusta.

Twitter

Effetin twiittauksia

Palvelumme

Hybridiviestintä Effet palvelee sinua viestintätarpeissasi.

Vakuuta & vaikuta

Vakuuta printtimedialla. Aktivoi digimedialla. Vai päinvastoin? Tarkoitus sanelee välineet ja viestit.

Erotu

Miksi juuri sinun yrityksesi, eikä kilpailija? Kun brändi on kirkas, ei tarvitse selittää.

Kehitä

Resurssit käyttöön tehokkaasti. Uusia ideoita ja toimintamalleja. Suunnitelmallisuutta ja asianhallintaa.

Näytä

Kun kuva kertoo kaiken.
Kun sanat eivät riitä.
Kun look & feel ratkaisee.

Copyright © Effet. Kaikki oikeudet pidätetään.

Brändi- ja verkkoilme: Daddy Finland Oy • Tekninen toteutus: JJ-Net Group Oy.